kavitacija

Cena tretmana:

30 MINUTA - 3.000 DIN.

AKCIJA

30 MINUTA - 1.000 DIN.

KAVITACIJA

Kavitacija je jedini nehirurški neinvazivni postupak koji doslovno uništava masne celije na stomaku, bedrima, bokovima, nadlakticama i sl. Metoda koristi novopatentiranu ultrazvucnu terapiju, talase određene frekvencije, fokusirane kroz kožu na specificnu dubinu, ciljajuci masne celije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa deluje iskljucivo na masne celije - membrane pucaju, masnoća se izliva u međucelijske prostore, a zatim se prirodno, uz pomoć prisutnih enzima, razgrađuje i limfnim sistemom eliminiše iz tela. Ultrazvučni talasi proizvode energiju (pritisak) zbog koje dolazi do formiranja mehurića vakuma koji se zbog brzine kretanja ultrazvuka i povećanja pritiska povećavaju i kada postignu svoju maksimalnu veličinu eksplodiraju unutar sebe i time proizvode jaku energiju (pritisak) na unutrašnje gasove, koja oštecuje membranu adipocita, na nacin da ona postaje porozna te otpušta masnoce koje se u adipocitu nalaze ( masne kiseline - trigliceridi,   holesterol i glicerin).

kavitacija-semaNakon razaranja masnih celija, masnoca u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku (međućelijsku) tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoca koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoce „putuje" kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizickom aktivnošcu; u suprotnom, opet ce se nagomilati na drugim delovima tela. Energija ultrazvucnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija  pri čemu površina kože, mišici, živci i tetive ostaju netaknute. Nakon zahvata površina kože ostaje neoštecena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Jednostavno rečeno, kavitacija je fizički proces koji počinje kada niskofrekventni ultrazvučni talasi razgrade masne celije koje se razlivaju u međucelijske prostore, a zatim se uz pomoc enzima razgrađuju, te se limfnim putem eliminišu iz tela. Tretman kavitacije je potpuno bezbolan i neinvazivan, rezultati se vide već nakon prvog tretmana, ne ostavlja crvenilo, ožiljke ili otoke na tretiranom području, otapa lokalizovane masnoce, nema nuspojava, kontraindikacije su svedene na minimum , pa se pacijent može odmah vratiti svojim svakodnevnim obavezama.
Upravo zbog činjenice da se kavitacijom "razbijene" masne celije iz organizma izlucuju putem limfnog sisema, tretman kavitacije je potrebno kombinovati sa tretmanom koji ce pospešiti limfni tok. To može biti rucna ili aparaturna limfna drenaža (RTL), vakuum terapija.Žene vole tretman kavitacije pre svega jer su rezultati vidljivi odmah (2-5cm se gubi vec pri prvom tretmanu) ali i zbog toga što je vrlo ugodan – na kožu se nanosi ultrazvucni gel i "glavom" aparata prelazi po delu tela koji se tretira, što je smirujući i relaksirajući osećaj.

Tretmani se rade jednom nedeljno odnosno razmak između tretmana mora da bude 72 sata, sa pratećom obaveznom limfnom drenažom (RTL), ili masažom. Tokom Vaše individualne konsultacije, lične i diskretne, možete saznati više o metodi Kavitacije, a takođe i koje su još dopunske terapije prikladne da postignete željeno reoblikovanje tela, zatezanje kože ili smanjenje oticanja nogu, npr., a takođe i za podmlađivanje i zatezanje tela.

Kavitacija odnosno ultrazvucna liposukcija posebno je namenjena:

 • preoblikovanju lokalizovane masnoce (stomak, kolena, bokovi, butine, zadnjica, ruku)

 • smanjenju naslaga celulita

 • reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože

 • poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

ZA KOGA JE KAVITACIJA?
Kavitacija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi zdravih žena i muškaraca, svih godina, prosecne telesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvesnih upornih naslaga, a uprkos dijetama ili vežbanju, a ne želite da se podvrgnete rizicima, troškovima i oporavku kod hirurške liposukcije.

KOLIKO MI TREBA TRETMANA KAVITACIJE?
Tretmani se rade jednom nedelno , sa pratecom obaveznom limfnom drenažom (RTL) ili masažom. Broj tretmana se individualno određuje na konsultaciji.
Tokom Vaše individualne konsultacije, licne i diskretne, možete saznati više o metodi Kavitacije, a takođe i koje su još dopunske terapije prikladne da postignete željeno reoblikovanje tela, zatezanje kože ili smanjenje oticanja nogu, npr., a takođe i za podmlađivanje lica (jer mi smatramo da je telo celina, i da se holistickim pristupom postiže najviše!).

KADA CU VIDETI PRVE REZULTATE?
Prvi rezultati se vide ODMAH. Pošto se obim izabranog dela tela izmeri i obeleži pre tretmana, neposredno nakon 30 min. meri se ponovo: dosadašnja praksa je pokazala da se na stomaku taj primarni gubitak santimetara posle tretmana kreće od 2 do 5cm u proseku.

KOLIKO TRAJU REZULTATI?
Izmereni gubitak se ne vraca, jer se te uništene masne celije ne regenerišu, te tako ne postoji opasnost od tzv. „jo-jo" efekta. Svakim narednim tretmanom telo se sve više i lepše reoblikuje, a takođe i još mesec dana posle poslednjeg tretmana (od 4 do 8 potrebno u proseku). Poželjno je samo da se narednih dana kombinuju: povecan unos tecnosti, racionalna ishrana i fizicka aktivnost. Napomena: potrebna fizicka aktivnost se može delom nadomestiti niskofrekventnim elektro-stimulacijama odgovarajucih mišicnih grupa, što dovodi do ubrzanog sagorevanja oslobođene masti. Precizno odstranjivanje lokalnih masnih naslaga; rezultati su individualni, ali vidljivi već nakon prvog tretmana gde može da se izgubi od 1 do 4 cm u obimu. Višak kilograma se ne gubi značajno, jer je mast (trigliceridi) lagana.

ZA KOGA NIJE KAVITACIJA?
Liposukcija i kavitacija (lipoliza) se bori protiv lokalizovanih masnih celija, a ne protiv preterane gojaznosti. Kavitacija  se ne radi trudnicama, osobama sa dijabetesom, bubrežnim bolesnicima, ljudima koji imaju tumore i sl.
Liposukcija bez hirurskog zahteva,mocni alat koji garantuje rezultate u oblikovanju ljudskog tela na bezbedan,efikasan i trajan nacin.Rezultati su trajni i vidljivi vec nakon prvog tretmana/do 5 cm/. Najnoviji hit u tretiranju celulita i lokalizovanog masnog tkiva-ultrazvucna kavitacija-odnedavno je dostupna i klijentima naseg salona.
Sada konacno mogu odahnuti svi oni kojima je do nedavno liposukcija bila jedino resenje njihovih problema jer sve to i vise daje upravo aparat koji je preinacio polje medicine i estetike.
Aktivnost koja se ovim uređajem vrsi na ljudski organizam moze se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvucne kavitacije.Fenomen kavitacije na određenoj frekvenciji ultrazvuka, do sad neprimenjen u oblasti estetske medicine, unistava masne celije.
Nakon razaranja masnih celija,masnoca u obliku triglicerida odlazi u intersticijsku/međucelijisku/ tecnost,gde se pomocu enzimske aktivnosti deli na glicerol i vise masne kiseline.Gricerol odlazi u krv, a vise masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoca koju unosimo hranom.

Vazno je napomenuti da deo razgrađene masnoce ,,putuje,, kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrosen aerobnom fizicnom aktivnoscu, u suprotnom , opet ce se nagomilati na drugim delovima tela.Energija ultrazvucnog talasa se tokom tretmana koncentrise na tacno određenu dubinu u tkivu, sto osigurava selektivno razbijanje masnih celija pri cemu povrsina koze,misici,zivci i tetive ostaju netaknute.Nakon zahvata povrsina koze ostaje neostecena,nema bolova nakon zahvata, te se stoga pacijent moze vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Estetski tretman sa ulstrazvukom posebno je namenjen.

 • 1.Preoblikovanju lokalizovane masnoce/stomak,kolena,bokovi,zadnjica,ruke/

 • 2.Smanjenju naslaga celulita.

 • 3.Reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane koze.

 • 4.Poboljsanju kvaliteta koze i vezivnog potkoznog tkiva.

Budući da organizmu treba vremena da preradi i eliminiše oslobođene masne kiseline, razmak između dva tretmana treba biti najmanje 5 dana.Vreme trajanja tretmana je 50 min.Najčešće su potrebna tri do šest tretmana,rezultati su uglavnom vidljivi već nakon prvog.
Preporučljivo je ponavljati tretman svakih mesec dana, kako bi se odrzao postignuti rezultat.

KAVITACIJA JE PRAVA METODA ZA VAS AKO PRIPADATE GRUPI ZDRAVIH ZENA I MUSKARACA,SVIH GODINA,PROSECNE TELESNE TEZINE,KOJI NE MOGU DA SE OSLOBODE IZVESNIH UPORNIH NASLAGA, A UPRKOS DIJETAMA ILI VEZBANJU, A NE ZELITE DA SE PODVRGNETE RIZICIMA,TROSKOVIMA I OPORAVKU KOD HIRUSKE LIPOSUKCIJE.

Kavitacija  se radi  jednom u pet do deset dana, sa pratećom obaveznom limfnom drenažom . Prvi rezultati se vide odmah.Pošto se obim izabranog dela tela izmeri i obelezi pre tretmana, neposredno nakon 45-60 min. meri se ponovo. Dosadašnja praksa je pokazala da se na stomaku taj primarni gubitak centimetra posle tretmana kreće od 2 do 5 sm u prosecu. Kavacija je posebno namenjena.

 • 1.preoblikovanju lokalizovane masnoće (stomak, bokovi, zadnjica, ruke)

 • 2.smanjenju naslage celulita

 • 3.revitalizacije lokalne cirkulacije i ishrane kože

 • 4.poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog tkiva

KAVITACIJA SE BORI PROTIV LOKALIZOVANIH MASNIH ĆELIJA,A NE PROTIV PRETERANE GOJAZNOSTI.

PRILIKOM KAVITACIJE IZMERENI GUBITAK SE NE VRAĆA,JER SE TE UNIŠTENE MASNE ĆELIJE NE REGENERIŠU.

Posle KAVITACIJE poželjno je da se narednih dana kombijuju povećan unos tečnosti,racionalna ishrana i fizicna aktivnost.
KAVITACIJA Pitanja i odgovori
KAVITACIJA medicinska,naučna podloga metode

Zasniva se na ultrazvuku.

Šta je to ultrazvuk u stvari?
Ultrazvuk je akustična energija u obliku talasa čija je frekvenca iznad čovečijeg opsega čujenja. Najveća frekvenca koju čovečije uho čuje je 20 000 Hz tj 20 KHZ tj ciklusa u sekundi.Tu se završava zvučni opseg, a nastaje ultrazvučni. Ultrazvuk ne možemo čuti jer srednje uho deluje kao filter za njih, ali se može čuti kad dođu do unutrašnjeg uha bez prolaska kroz srednje uho. Kako je ultrazvuk koji se koristi za svrhu kavitacije blizu domena čujenja, u toku tretmana čujemo neki zvuk. Zvuk koji čujemo nije neprijatan.

Koliko je bezbedna kavitacija ?
Kavitacija je jedna bezbedna metoda .
Razlaganje masnih ćelija je selektivno, s istovremenom zaštitom okolnog tkiva i organa.
Malo je kontraindikacija, uglavnom opštih.
Može se još reći da je to stvaranje pukotina, mehurića ili paznina, tj mikromehurića gasa u tečnosti jer je ova izložena ultrazvuku niske frekvence .
Dinamika procesa je slična onome što se dešava kod ključanja. Glavna razlika između ključanja i kavitacije je da je ključanju uzrok povećana temeratura, a kod primene ultrazvuka je smena povećanog i smanjenog pritiska.
Progresivno povećavanje se završava tako što se mehurići rasprskavaju emitujući talase koji pospešuju emulzifikaciju masti i eliminaciju masnih depoa.
Tako se razbijaju masne ćelije a mast u njima emulzifikuje . Ako vam nije poznato šta je emulzija i emulzifikacija, ukratko to je način kako se masnoće ponašaju u vodi, rasprskavaju se u mnogo malih kapljica.
Znači ultrazvuk koristi akustične talase da stvori mehure oko membrane lipocita koji puca , a onda ovaj može biti absorbovan od strane limfnog sistema.

Da li je kavitacija nova metoda za celulit?
Kavitacije je najnovija metoda za smanjenje naslaga, mada sama primena ultrazvuka datira od ranijih vremena, a prvu medicinsku primenu je slična metoda uvela i koristi kod raspršivanja bubrežnih kamenaca.

Da li je kavitacija slična liposukciji i lipolizi?
Da, po rezultatu. Dobija se se trajan rezultat.

Kako se masti uklanjaju?
Urinom . Ultrazvuk emulzifikuje masti i pretvara u supstance koje se izbacuju limfotokom i kroz urinarni sistem. One se mogu iskoristiti i za energiju kad vežbate, što će se desiti ako ste istovremeno i na određenom režimu ishrane i vežbi.

Da li je potreban poseban dijetni režim?
Preporučuje se niskomasna dijeta i najmanje 1.5 litar tečnosti.

Koliko često može da se radi kavitacija?
Telo eliminiše masnoće za 72 časa. Znači treba da prođe 4 dana najmanje između kavitacija , ali je pravo sigurno vreme za efikasne kavitacije razmak od 7 -10 dana.
Pre nego što dođete na tretman kavitacije treba da popijete dosta tečnosti.
Kad se završi tretman, izlučivanje već počinje, javlja se značajno povećanje diureze (izbacivanje viška tečnosti urinarnim putem) koje treje i sledećih dana. Praktično, i sami možete na neki način pratiti gubitak masnoća koje se dešava vašem telu.
Masnoće su metabolisane kroz jetru, bubrege, limfom dolaze do krvnih sudova

Kad se mogu očekivati rezultati kavitacije?
Rezultati u smislu vidljivijeg smanjenja obima, se vide posle trećeg dolaska.
Proces izlučivanja masnoća iz organizma se nastavlja i posle završene serije kavitacija, još najmanje nekoliko nedelja.